Taxi-Opleiding Den Helder

taxi opleiding den helder

Op zoek naar taxi opleiding in Den helder? Om aan de slag te kunnen gaan als taxichauffeur dien je de volledige chauffeurskaart taxi te behalen. Wij van Rijschool Bliksem begeleiden je naar het theorie- en praktijkexamen van het CCV zodat je direct aan de slag kan als taxichauffeur.

Theorie

Voor de theorie gedeelte bieden wij theorie boeken aan. De 3 boeken Taxi verkeer, Taxi vervoer en examentraining met 500 vragen bereiden u voor op het theorie examen taxi vakbekwaamheid bij het CBR. De theorieboeken zijn los verkrijgbaar of te combineren met onze voordelige pakket. Het theorie examen dient u zelf online te reserveren via Mijn CBR.

Praktijk

Het praktijkexamen duurt 85 minuten en bestaat uit drie rij-opdrachten:

  1. Rijden van een CBR-locatie naar een opgegeven bekend object zonder hulpmiddelen (navigatieapparatuur, plattegrond en/of stratenboek).
  2. Rijden van het object naar een opgegeven adres met hulpmiddelen (navigatieapparatuur, plattegrond en/of stratenboek).
  3. Rijden van het adres terug naar het CBR op aanwijzingen van de examinator.

Tijdens de lessen oefenen we hier examengericht op. De overige onderdelen waarop ook getoetst wordt op het praktijkexamen zijn onder andere:

  • verantwoorde en veilige verkeersdeelname
  • professioneel rijgedrag
  • voorkomen, herkennen en oplossen van storingen
  • route, rijtijd en betalingen
  • klantsoorten en gedrag
  • afhandeling ongevallen

Moet ik eerst mijn theorie halen voordat ik op praktijkexamen ga?

Nee, de volgorde maakt in principe niet uit. Je kunt eerst praktijkexamen doen en daarna het theorie examen. Wel raden wij het aan om eerst het theorie examen af te leggen. Op deze manier heb je al voorkennis over de theorie en zit de theorie er nog vers in. Het toepassen van de theorie in de praktijk is namelijk wel vereist.

Bekijk hieronder onze tarieven en meld je direct aan voor taxi opleiding Den Helder

Pakketten & Tarieven Direct Aanmelden

 

top